Preskocit navigáciu




VYHLADÁVANIE

Kalendár udalostí

Predchádzajúci mesiac Nasledujúci mesiac
Máj 2023
Po Ut St Št Pi So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    


Vyhlásenie o prístupnosti

„Memoriál Michala Jurku a Michala Olejára“ v obci Hostie


„Memoriál Michala Jurku a Michala Olejára“ v obci Hostie

Príslušníci 11. brigády vzdušných síl Nitra (11. bVzS NR) sa v nedeľu 15. januára 2023 zúčastnili pietnej spomienky venovanej obetiam II. svetovej vojny. Súčasťou tohto podujatia bol 76. ročník bežeckých pretekov „Memoriál Michala Jurku a Michala Olejára“, ktorí padli počas SNP v boji pri obrane obce Hostie pred fašistickými okupantami dňa 15. januára 1945. Práve tento deň bol po skončení II. svetovej vojny vyhlásený za sviatok obce Hostie.

Pri tejto príležitosti sa v Kostole povýšenia Svätého Kríža konala svätá omša, po ktorej nasledovalo kladenie vencov na hroby padlých vojakov na miestnom cintoríne a v centre obce pri Pamätníku obetí SNP. Memoriálu sa zúčastnil veliteľ posádky Nitra, plukovník Pavel Kožlej, veliaci poddôstojník 11. bVzS NR, nadrotmajster Igor Boško, starosta obce Hostie, pán Peter Štepiansky, zástupcovia Slovenského zväzu protifašistických bojovníkov Nitra, Vráble a ďalší hostia.

Na záver pietneho aktu poďakoval starosta obce Hostie všetkým prítomným za účasť a prejavenú úctu tým, ktorí položili svoj život za slobodu súčasných aj budúcich generácií.


„Memoriál Michala Jurku a Michala Olejára“ v obci Hostie„Memoriál Michala Jurku a Michala Olejára“ v obci Hostie„Memoriál Michala Jurku a Michala Olejára“ v obci Hostie„Memoriál Michala Jurku a Michala Olejára“ v obci Hostie„Memoriál Michala Jurku a Michala Olejára“ v obci Hostie„Memoriál Michala Jurku a Michala Olejára“ v obci Hostie„Memoriál Michala Jurku a Michala Olejára“ v obci Hostie„Memoriál Michala Jurku a Michala Olejára“ v obci Hostie„Memoriál Michala Jurku a Michala Olejára“ v obci Hostie„Memoriál Michala Jurku a Michala Olejára“ v obci Hostie„Memoriál Michala Jurku a Michala Olejára“ v obci Hostie„Memoriál Michala Jurku a Michala Olejára“ v obci Hostie„Memoriál Michala Jurku a Michala Olejára“ v obci Hostie„Memoriál Michala Jurku a Michala Olejára“ v obci Hostie„Memoriál Michala Jurku a Michala Olejára“ v obci Hostie„Memoriál Michala Jurku a Michala Olejára“ v obci Hostie„Memoriál Michala Jurku a Michala Olejára“ v obci Hostie

Autor: por. VILÍMKOVÁ , Foto: por. VILÍMKOVÁ, Daniel OSÚCH - Dátum: 18.01.2023
Čítanosť: 2690
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share